Gents ziekenhuis lanceert platform voor diabetes

Het Maria Middelares ziekenhuis lanceert een YouTube-kanaal met filmpjes van hun eigen dokters en personeel. Ze willen op een eenvoudige manier communiceren over diabetes. Dokters beantwoorden ook vragen van patiënten op die manier.

Via korte, educatieve filmpjes wil het Maria Middelares ziekenhuis uit Gent topics rond diabetes in de kijker zetten. Eigen medewerkers (diabeteseducatoren en diëtistes) geven zelf meer tekst en uitleg over problemen. Vragen als "Is fruitsap even gezond als het lijkt?" en "Wat is hypoglycemie?", worden op en eenvoudige manier uitgelegd. Het ziekenhuis wil zoveel mogelijk mensen met diabetes en hun omgeving informeren en sensibiliseren, niet enkel via consultaties en brochures, maar ook via het digitale platform.

"Omdat we echt gemerkt hebben dat daar nood aan is. We zijn gaan kijken en dat bestond nog niet," vertelt Veerle Couck, coördinator van het diabetesteam. "De ultieme bedoeling is om laagdrempelig informatie te geven die correct en uniform is. Dat kan de levenskwaliteit van de patiënt en zijn omgeving verhogen." 

Op de website www.sterkerdandiabetes.be  kan je alle informatie terugvinden. 

Meest gelezen