Aarschot waarschuwt voor geurhinder rond de site van De Torens

Aarschot waarschuwt mensen die in de buurt van de site De Torens wonen voor geurhinder de komende maanden. Die site langs de Leuvensestraat wordt gesaneerd. Er komt daar een woonsite met 450 parkeerplaatsen.

Op de site lag vroeger stokerij en wijnbedrijf Geens International. Zij hebben het blijkbaar niet zo nauw genomen met het milieu. De bodem van de site moet grondig worden gesaneerd. "We kunnen aannemen dat het bedrijf de bodem heeft verontreinigd. Dat blijkt ook uit testen. De grond zal moeten worden afgevoerd naar een erkend bodemreinigingsbedrijf waar het zal moeten gezuiverd worden", zegt burgemeester André Peeters. 

Bij de werken kan een slechte geur vrijkomen. Hoe intens die geur zal zijn is nog niet duidelijk. "Het is nog wat koffiedik kijken hoe fel de geur zal zijn. Mocht het echt problematisch worden, dan gaan we technieken inzetten om de geur te verminderen." 
 

Meest gelezen