Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Ook Guatemala opent nu ambassade in Jeruzalem

Na de omstreden verhuis van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem doet Guatemala nu hetzelfde. De afgelopen dagen lokte de opening van de Amerikaanse ambassade fel protest uit.

"U bent altijd bij de eersten geweest. U was ook al het tweede land om Israël te erkennen 70 jaar geleden", zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu bij de inauguratie van de nieuwe ambassade in Jeruzalem. De president van Guatemala, Jimmy Morales, was aanwezig op de plechtigheid.

Paraguay

Ook Paraguay heeft al aangegeven zijn ambassade te zullen verhuizen en daarmee Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël. Dat gaat in tegen de internationale consensus. Die zegt dat Jeruzalem niemands hoofdstad is, niet van Israël en niet van een eventuele toekomstige Palestijnse staat, zolang daarover geen akkoord is in de vredesonderhandelingen.

Meest gelezen