Videospeler inladen...

Incident in Vlaams Parlement: tekst verpakkingsplan niet beschikbaar, Peumans vraagt hem aan journalist

De zitting van het Vlaams Parlement is vanmiddag even geschorst na een incident over de beschikbaarheid van de tekst van het verpakkingsplan van minister Joke Schauvliege (CD&V). Voorzitter van het Vlaams Parlement Jan Peumans las informatie over de tekst in De Standaard en polste bij de journalist of hij via hem de tekst kon krijgen.

Over dat plan wordt vanmiddag in het parlement gedebatteerd. Voor aanvang klaagden verschillende leden van de oppositie over het feit dat ze de tekst van het plan nog altijd niet ontvangen hadden, hoewel een aantal parlementsleden van de meerderheid en de pers de tekst blijkbaar wel al gekregen hadden.

Voorzitter Jan Peumans (N-VA) legde uit dat hij op verschillende manieren geprobeerd had de tekst vast te krijgen, maar dat dat niet gelukt was. Schauvliege verklaarde dat ze, na overleg met minister-president Bourgeois (N-VA), besloten had de tekst nog niet vrij te geven omdat die vrijdag nog besproken moet worden in de Vlaamse regering.

Daarom schorste Peumans de zitting voor 5 minuten voor overleg met de minister en de fractieleiders. De vergadering werd nadien voortgezet zonder tekst, maar met de belofte dat Schauvliege de grote punten mondeling zou toelichten.

Meest gelezen