Nu ook "klimaatkamer" in Bike Valley in Beringen

Bike Valley in Beringen heeft naast de windtunnel nu ook een klimaatkamer. Het is een afgesloten kamer waarin de luchtvochtigheid en temperatuur aangepast kan worden. Zo kunnen wielrenners zich beter voorbereiden op de Olympische Spelen van 2020 in Japan.

"De klimaatkamer is een afgesloten kamer waar we kunnen simuleren dat een wielrenner traint op hoogte bijvoorbeeld", zegt Harm Ubbens. "We kunnen hier het zuurstofpercentage, de luchtvochtigheid en de temperatuur aanpassen. Je kan het hier dus koel of heel warm maken, allemaal om bepaalde situaties na te bootsen."

Olympische Spelen

Deze klimaatkamer is gebouwd met het oog op de Olympische Spelen van 2020 in Japan. "Dat is een hele warme en vochtige locatie, dus deze kamer kan ervoor zorgen dat wielrenners hier in optimale omstandigheden kunnen trainen. De interesse is dan ook groot bij de Belgische wielerploegen, zeker door de combinatie met de windtunnel", besluit Ubbens.

Meest gelezen