Koningin Mathildeprijs looft voor het eerst twee laureaten

De Koningin Mathildeprijs kent dit jaar twee winnaars. Het gaat over Un!k vzw en Commusaic vzw. Zij krijgen elk een geldprijs van 5.000 euro voor hun verdienste in het thema "Music connects".  

Door een ex aequo in de beoordeling van de jongerenjury kent De Koningin Mathildeprijs dit jaar twee bekroonde organisaties. De prijs wordt uitgereikt door het Koningin Mathildefonds dat zich wil inzetten voor maatschappelijk kwetsbare jongeren.

De geldsom van 5.000 euro gaat naar het Unisound BW festival van Un!k vzw en naar Beyond beats en bars van Commusaic vzw. Het Unisound festival is 100 procent toegankelijk voor sociaal kwetsbare jongeren met een visuele, lichamelijke of auditieve handicap. Het festival dat plaatsvindt op 28 en 29 juni staat voor sociale inclusie en rechtvaardigheid.

Bij Beyond beats and bars krijgen jongeren tussen de 14 en de 20 jaar de kans om elkaar te leren kennen en samen een hiphopalbum te maken. Jongeren van de Rikers Island-gevangenis in New York zullen virtueel deelnemen aan het project. Met het album krijgen de Belgische en Amerikaanse jongeren de kans om hun eigen verhaal te vertellen.

Meest gelezen