Mark Zuckerberg komt naar het Europees Parlement

Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, komt dan toch persoonlijk naar het Europees Parlement. Dat heeft de voorzitter van het parlement Antonio Tajani bekendgemaakt.

Tajani zegt dat Zuckerberg de uitnodiging heeft aanvaard om in het Europees Parlement meer uitleg te komen geven over de manier waarop Facebook omgaat met persoonlijke gegeven. Eerst wilde Zuckerberg een medewerker sturen, maar hij heeft nu laten weten dat hij toch persoonlijk komt getuigen. Dat zal wel niet in de plenaire zitting gebeuren, maar achter gesloten deuren en alleen voor de fractieleiders.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer Zuckerberg naar hier komt, maar Tajani zegt dat dat zo snel mogelijk zal zijn, mogelijk al volgende week. "Onze burgers verdienen een volledige en gedetailleerde uitleg. Ik ben dan ook blij dat Zuckerberg persoonlijk naar hier komt om uitleg te verschaffen aan de vertegenwoordigers van 500 miljoen Europeanen. Het is een stap in de goede richting om het vertrouwen te herstellen", aldus Tajani.

Het parlement gaat ook een hoorzitting organiseren met Facebook en andere internetgiganten om dieper in te gaan op alles wat betrekking heeft op de bescherming van persoonlijke gegeven.

Zuckerberg is onlangs ook voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de Senaat persoonlijk uitleg gaan geven over het misbruiken van Facebook voor het beïnvloeden van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Meest gelezen