Videospeler inladen...

Netanyahu geeft Hamas de schuld voor Palestijnse doden in Gazastrook

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft in een interview met de Amerikaanse nieuwszender CBS gezegd dat de radicale beweging Hamas, die de Gazastrook controleert, verantwoordelijk is voor de doden van maandag.

Het Israëlische leger schoot maandag, bij protest aan de grens in de Gazastrook, bijna zestig mensen dood. Volgens Netanyahu is dat de verantwoordelijkheid van Hamas. "Ze dwingen burgers, vrouwen en kinderen in de vuurlijn met de bedoeling slachtoffers te hebben. Wij proberen zo weinig mogelijk slachtoffers te maken. Zij mikken op slachtoffers om zo druk uit te oefenen op Israël",  aldus de premier.

"We hadden geen keuze"

Netanyahu verdedigde ook het harde optreden van het Israëlische leger. "Ik ken geen enkel leger dat anders zou reageren als het zijn grenzen moet verdedigen tegen mensen die je willen vernietigen." Netanyahu voegde eraan toe dat het Israëlische leger alles heeft geprobeerd om de Palestijnen op een vreedzame manier te beletten Israël binnen te komen. "Niets werkt, en dus hadden we geen andere keuze."

Meest gelezen