Nieuwe school aan viaduct Vilvoorde "geen goed idee"

In Vilvoorde komt er kritiek op de plannen van de stad om een school te bouwen vlakbij het viaduct. De oppositie vindt dat een slechte plaats voor een school, want het is een buurt met veel luchtvervuiling.

Kritiek

Er zijn plannen voor een nieuwe basisschool voor 250 leerlingen, omdat er scholen te kort zijn in Vilvoorde. Die zou in de buurt van het kanaal moeten komen, vlakbij het viaduct. Maar er komt nu kritiek op de bouwplannen van de school. Frans Fierens van de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu vindt het "niet slim" om in die zone een nieuwe school te bouwen. Volgens hem zit daar veel fijn stof in de lucht. Volgens gemeenteraadslid Alain Van Hende (Vilvocraten) zijn de plannen van het stadsbestuur voor de nieuwe school dan ook totaal onverantwoord.

CurieuzeNeuzen

De stad wil eerst afwachten wat het onderzoek van de luchtkwaliteit CurieuzeNeuzen zal opleveren. “Er zijn vijf locaties in de zone rond het viaduct die worden onderzocht", vertelt schepen van Leefmilieu Viviane Schaessens (N-VA). "In september worden de eerste resultaten bekend gemaakt  en daar zullen we wel degelijk rekening mee houden.”

Meest gelezen