Mozkito

Omajuffen in Asse als protest tegen pensioenplannen

De juffen van kleuterschool ’t Pleintje in Asse trokken niet naar Brussel om te protesteren tegen de pensioenplannen van de regering. Toch willen ze een signaal geven en dat doen ze door zich te verkleden als oma's.

De juffen zijn gekleed als oudjes met alles erop en eraan. Ze dragen een bloemetjesschort, wandelstok en grijze pruik. Zo willen ze aan hun kleuters tonen hoe het is om een juf van 67 jaar voor de klas te krijgen. 

"We willen wel een signaal geven, maar vinden niet dat de kleuters en de school daarvan de dupe moeten zijn", zegt kleuterjuf Joke Verstraeten. "We willen wel onze stem laten horen. Daarom hebben we ons vandaag verkleed om te tonen dat we niet akkoord zijn met de pensioenplannen van de regering. We begrijpen dat iedereen langer moet werken, maar op 67-jarige leeftijd nog zo een zwaar beroep doen, dat zien we niet zitten. Pampers verversen, veters strikken, jasjes uitdoen, op hun niveau communiceren, dat gaat allemaal niet meer zo eenvoudig zijn."

Traantjes

Voor de kinderen is het een raar gezicht dat de juffen er plots veel ouder uitzien. "Voor hen is het grappig maar toch ook wel raar. Er zijn zelfs kindjes die wenen omdat ze geen oude juffen willen", zegt juf Joke nog. "Ik snap de kindjes wel, ze zijn jonge juffen gewoon die in goede conditie zijn. Op 67-jarige leeftijd gaan we geen hippe juffen meer zijn."

Meest gelezen