Onweer veroorzaakt veel schade in ruime omgeving van Luik

Hevige regen en fel onweer hebben vanavond veel schade veroorzaakt in het centrum van Luik en de ruime omgeving. Rond 20.30 uur had de brandweer al meer dan veertig interventies uitgevoerd en er moesten er nog een zestigtal volgen. 

Het KMI had gewaarschuwd voor onweerachtige buien in het oosten van het land, meer specifiek woensdagavond tussen 20.00 uur en donderdag 02.00 uur in de provincies Luik, Namen en Luxemburg. Vooral ten zuiden van Samber en Maas is er plaatselijk kans op veel neerslag, hagel en hevige rukwinden.

Sinds deze namiddag teisteren hevige regenbuien de regio van Luik, onder meer het centrum van de stad en Seraing, Herstal en Flémalle. Er is veel schade aan huizen en straten. Er zijn bomen ontworteld, kelders en wegen overstroomd. Er is ook sprake van modderstromen.

Meest gelezen