Indonesiërs herdenken de slachtoffers van de eerdere aanslagen in Surabaya
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

IS eist nieuwe aanslag in Indonesië op

Op het Indonesische eiland Sumatra is een aanslag gepleegd op een politiekantoor. Gewapende mannen reden met een bestelwagen in op de hoofdingang van het commissariaat. Ze vielen de politieagenten aan met een zwaarden en vuurwapens, aldus de politiewoordvoerder. Eén agent is omgekomen, vier aanvallers zijn gedood. Terreurgroep IS heeft de aanslag opgeëist.

Volgens een woordvoerder van de politie reed een bestelwagen in op het hoofdkwartier van de politie in de provincie Riau. Politiemensen versperden de bestelwagen de weg. De aanvallers stapten uit en vielen de agenten aan.

Een politieman kwam om het leven toen hij aangereden werd door de bestelwagen, twee andere agenten raakten gewond. Vier aanvallers zijn door de politie doodgeschoten, een vijfde werd opgepakt toen hij probeerde te vluchten.

IS eist aanslag op

Terreurorganisatie IS heeft de aanslag via zijn propagandakanaal opgeëist. De afgelopen dagen zijn er in Indonesië al verschillende terreuraanslagen gepleegd tegen kerken en een politiekantoor. Daarbij vielen tientallen doden.  Ook die aanslagen zijn opgeëist door IS.

Meest gelezen