Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Palestijnse autoriteit roept 4 ambassadeurs in Europa terug

De Palestijnse leiding in de bezette Westelijke Jordaanoever heeft vandaag aangekondigd dat ze de ambassadeurs van 4 landen in de Europese Unie terugroepen. Deze landen hadden vertegenwoordigers gestuurd naar de Israëlische ceremonie voor de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem.

Het Palestijns ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat het gaat om de Europese landen Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië en Roemenië. De vertegenwoordigers van de 4 landen namen zondag, de dag voor de inauguratie van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem, deel aan een ceremonie samen met de Amerikaanse delegatie in het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken.

De beslissing van Amerikaans president Donald Trump om de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verhuizen lokte de voorbije dagen veel gewelddadig protest uit bij de Palestijnen. Trump bevestigt zo ook Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël. 

De Palestijnse leiding heeft reeds sinds 6 december 2017, de dag voor de aankondiging van de verhuis, al het contact met Amerikaanse functionarissen verbroken. 

Meest gelezen