Videospeler inladen...

Peeters: "Minimumpensioen van 1.500 euro voor iedereen kost twee miljard"

Als de overheid iedereen een minimumpensioen van 1.500 euro wil geven dan gaat dat twee miljard euro kosten. Dat zegt vicepremier en minister van Werk Kris Peeters (CD&V) in "Terzake".

Peeters zegt dat hij de bezorgdheid van de betogers vandaag begrijpt en dat de regering daar rekening mee moet houden, maar we moeten daar voorzichtig mee zijn. "Ik vind het zeer gevaarlijk van de oppositie om de ongerustheid die er nu is te beantwoorden met loze beloftes", zegt Peeters.

"Het pensioen optrekken tot 1.500 euro, daar is iets voor te zeggen, maar dat kost twee miljard. Als men het pensioen van ambtenaren, werknemers en zelfstandigen wil gelijkstellen, dan zou dat een hele goede zaak zijn voor de zelfstandigen, maar dat heeft een enorme budgettaire kost."

"We moeten ook opletten dat in een situatie waar vele mensen ongerust zijn over de toekomst van hun pensioen, met een aantal oneliners, zonder dat het allemaal berekend is, daarvoor te kiezen", zegt Peeters. "Je moet keuzes maken, zeggen ze dan,  maar dan moet je ook zeggen hoe je die keuzes concreet maakt, ervan uitgaande dat we ook een begroting in evenwicht moeten hebben in 2020, en zo voort. "

Videospeler inladen...

Meest gelezen