AP Images

Stan Lee klaagt zijn voormalige bedrijf aan voor meer dan 846 miljoen euro

Stan Lee daagt zijn voormalige bedrijf POW! voor de rechter. De bedenker van onder anderen Spiderman en de Hulk heeft het bedrijf zelf opgericht, maar vraagt nu een schadevergoeding voor het misbruiken van zijn naam en beeltenis. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Sinds de dood van zijn vrouw, Joan, vorig jaar is Lee betrokken bij verschillende rechtszaken, daar komt er nu nog een bij. Lee daagt zijn voormalige bedrijf POW! voor de rechter omdat het zijn naam en beeltenis zou misbruiken. Hij eist nu een schadevergoeding van ruim 846 miljoen euro.

Lee beweert dat hij vorig jaar bedot is door POW!-CEO Shane Duffy en medeoprichter Gill Champion. POW! werd vorig jaar overgenomen door het Chinese Camsing International. Volgens Lee hebben de twee samen met zijn ex-manager Jerardo Olivarez een contract met Camsing vervalst waardoor het Chinese bedrijf de exclusieve rechten op de beeltenis en de naam van Stan Lee hebben verkregen.

Legally blind

Lee zegt dat hij nooit een exclusiviteitscontract zou tekenen. Hij had graag de rechten op zijn naam en beeltenis aan Camsing verleend, maar niet exclusief. Hij herinnert zich ook niet dat hij het contract getekend heeft. Vorig jaar was hij volledig van slag door het overlijden van zijn vrouw en sinds 2015 is hij legaal blind verklaard door een oogaandoening. Er zou misbruik gemaakt zijn van Lee's zwakke toestand. 

In de aanklacht geschreven door zijn advocaat staat te lezen dat: "Duffy, Champion, Oliveraz [sic] of POW! (1) de handtekening hebben vervalst; (2) Lee zijn handtekening van een ander document op het illegitieme document hebben verplaatst; of (3) iemand, waarschijnlijk een van de aangeklaagden, heeft Lee het document laten tekenen door te vertellen dat het iets anders was."

Ook de sociale media van Lee zouden gekaapt zijn door POW!. Lee klaagde dit onlangs nog aan op zijn Twitter-account. "Help! Iemand heeft mijn Facebook en Instagram gekaapt." Hij eist nu om het contract in te trekken en het volledige zeggenschap over zijn eigen naam terug te krijgen.

Meest gelezen