© Syda Productions - creative.belgaimage.be

"De schrijfassistent" helpt u foutloos schrijven

Vandaag lanceren VRT en de KU Leuven "De schrijfassistent", een online hulp die nuttig kan zijn voor iedereen die schrijft. 

Goed nieuws voor iedereen die af en toe twijfelt over de spelling van een woord, struikelt over de dt-regel, of voor wie regelmatig in zijn pen kruipt: "De schrijfassistent", een webtool die De Standaard en VRT in 2016 oorspronkelijk voor journalisten lieten bouwen, is nu voor iedereen gratis beschikbaar op schrijfassistent.be

"De schrijfassistent" gebruiken is heel eenvoudig. De schrijver plakt zijn of haar tekst in de webpagina en laat hem digitaal controleren: die checks gaan van spelling over herhaling tot passief taalgebruik, toon, taaltips en uitspraak. De tool markeert mogelijke fouten en geeft daarbij beknopt taaladvies óf reikt een alternatief aan. De checks en adviezen zijn onder meer gebaseerd op websites als VRTtaal.net en Taaladvies.net.

De online schrijfhulp is een werk in uitvoering, dus iedereen kan suggesties en feedback geven aan VRT Taal via schrijfassistent@vrt.be.

Meest gelezen