"Engel" van Koen Mortier opent Filmfestival Oostende

Het Filmfestival van Oostende opent op vrijdag 7 september met "Engel", een langspeelfilm van Koen Mortier. De film is een bewerking van een roman van Dimitri Verhulst.

De twaalfde editie van het Filmfestival van Oostende gaat op 7 september naar goede gewoonte van start met een Vlaamse productie: "Engel", de derde langspeelfilm van Koen Mortier. Het verhaal is gebaseerd op "Monoloog van iemand die het gewoon was tegen zichzelf te praten" van Dimitri Verhulst.

"Engel" volgt de ontmoeting van een prostituee, Fae (Fatou N'Diaye) en de wereldberoemde wielrenner Thierry (Vincent Rottiers). Tijdens zijn vakantie in Senegal wordt hij halsoverkop verliefd op de Afrikaanse schone. De vonk slaat al snel over en ze beginnen samen een relatie. Tot Thierry zich onder invloed vreemd begint te gedragen. Wanneer Fatou de volgende ochtend ontdekt dat Thierry overleden is, wordt ze gearresteerd ondanks haar onschuld. Om verder te kunnen met haar leven, moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon.

Vincent Rottiers
stephan vanfleteren

"'Engel' is een pakkend verhaal over de kwetsbaarheid van een held die aan de verwachtingen van het publiek en zichzelf niet meer kan voldoen, met overtuigende vertolkingen en een crew van topniveau”, aldus directeur Peter Craeymeersch

Het festival loopt dit jaar van 7 tot en met 15 september en zal zowel in Kinepolis Oostende als het Kursaal plaatsvinden. De ticketverkoop gaat vandaag van start. Matteo Simoni neemt de taak van gastheer op zich. Op 19 september komt de film officieel uit in de Belgische zalen. 

Meest gelezen