Davignon: "Iedereen gelooft nog in akkoord"

Iedereen, zowel de directie van Brussels Airlines als de vakbonden, heeft de wil om tot een akkoord te komen voor de piloten voor dit en volgend jaar. En vanaf donderdag gaan we daar keihard aan werken, zo heeft Etienne Davignon, de voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airlines, gezegd na afloop van een urenlange verzoeningsvergadering die geen akkoord opleverde.

"Iedereen is nu ontgoocheld, omdat we niet zo ver zijn geraakt als gehoopt", gaf Davignon toe. Maar in tegenstelling tot de bonden, zag de voorzitter wel vooruitgang. "Er is geen breuk, we zijn alleen niet tot een akkoord geraakt. Maar de bonden zien en weten dat wij de wil en de capaciteit hebben om de open vragen op te lossen."

Davignon belooft dat er nog deze week een ploeg wordt samengesteld om de problematiek van de "flight time/duty time" (zeg maar de werkdruk) van de piloten aan te pakken, "zonder taboes". Die zou binnen de maand tot conclusies moeten komen.

Als dat lukt, kan een nieuwe pilotenstaking vermoedelijk vermeden worden. De werkdruk is de voornaamste bekommernis van de piloten.

Davignon wilde niet terugkomen op de voorbije stakingsdagen. "Een staking is goed voor niemand. Maar bon, dat is nu voorbij, nu gaat het over de toekomst", zei hij.

Meest gelezen