Er zijn veel asperges, maar telers werken met verlies

Door het mooie weer van de voorbije weken zijn er volop asperges. Maar daardoor zijn de prijzen sterk gedaald en werken de telers met verlies.

Ondanks de grote hoeveelheden asperges, spreken de aspergetelers van een heel slecht jaar. Christien Miroir van de Boerenbond bevestigt: "Het voorjaar was in het begin erg koud en daardoor waren de asperges later dan anders. Maar half april is het plots erg warm geworden en zijn er op korte tijd heel veel asperges op de markt gekomen. En daardoor zijn de prijzen sterk gedaald."

Teler Johan Driessens uit Kinrooi spreekt van het slechtste seizoen in 30 jaar. "Van zolang ik al bezig ben, heb ik nog nooit zo'n slecht seizoen gehad. Normaal zouden we rond deze tijd nog 3 tot 3,5 euro per kilo moeten krijgen, maar het schommelt nu maar tussen 1,5 en 2 euro. Het is bijna het steken niet waard."

Meest gelezen