Betaalt u te veel voor energie? Test-Aankoop lanceert "energiemakelaar" die het (gratis) voor u uitzoekt

Met een nieuwe website wil Test-Aankoop consumenten helpen om op zoek te gaan naar de beste gas- en elektriciteitsprijzen. Op die manier hoopt de consumentenorganisatie dat meer mensen zullen overstappen van energieleverancier, afhankelijk van hun noden. 

Een derde van alle consumenten in ons land is nog nooit van energieleveranciers veranderd. Nochtans blijkt uit verschillende onderzoeken dat heel wat mensen veel geld zouden kunnen besparen door over te stappen: tot wel 250 euro per jaar. 

Complex

Maar de zoektocht naar het beste tarief is voor velen te complex, zo zegt Test-Aankoop. Bovendien komt bij een omschakeling heel wat administratie kijken. En daar hebben maar weinig mensen zin in. 

Om hen te helpen lanceert Test-Aankoop nu samen met de onafhankelijke energie-expert ENBRO een website waarbij consumenten hun energiedossier "uit handen" kunnen geven. Concreet vergelijkt de website de prijzen van de verschillende leveranciers en zoekt het naar de beste optie voor u, afhankelijk van uw verbruikersprofiel. Wanneer de tool denkt dat het goed is om te veranderen, stuurt het u een mail. 

Energiemakelaar

"Bij alles wat we doen, doen we beroep op een expert. Iemand die we inschakelen om ons het beste advies te geven. Zoals een immo-makelaar, boekhouder, bankier of verzekeringsmakelaar", zegt Luc Demeyere, gedelegeerd bestuurder van ENBRO. "Dat is ook de rol van Gaele: zij gaat voor de consument de beste oplossing zoeken voor zijn energiebehoefte. Gaele wordt je persoonlijke energiemakelaar."

De website is gelanceerd samen met ENBRO, een onafhankelijke energie-expert die al jaren bedrijven adviseert bij de zoektocht naar de beste energiefactuur. De site is gratis voor de consument en wordt betaald via een vergoeding van de energieleveranciers. 

Meest gelezen