Gezocht: "Vrouwen van het Jaar" in Leuven

Na de "Mannen van het Jaar" krijgt Leuven binnenkort ook "Vrouwen van het Jaar". De jaartallentraditie is werelderfgoed, maar de groepen bestaan voorlopig enkel uit mannen.

Elk jaar wordt er in maart een groep samengesteld van mannen die in het jaar erop 40 jaar worden. Die noemen zichzelf dan "Mannen van ..." aan te vullen met hun geboortejaar. De vrouwen volgen dat voorbeeld nu ook. "De bedoeling is vooral om een vriendengroep te vormen en regelmatig activiteiten te organiseren", vertelt initiatiefneemster Barbara Wydooghe. Daarom lanceren ze een oproep aan alle Leuvense vrouwen die geboren zijn in 1978 of 1979 om mee te doen. "Net als de mannen zullen we een clubje oprichten en onszelf de Vrouwen van 1978 of 1979 noemen."

Interesse? Dan kan je mailen naar vrouwenvan1978@gmail.com of vrouwenvan1979@gmail.com. De vrouwen komen op 8 juni om 20 uur voor het eerst samen in het café van M-Museum in Leuven.

Foto: Carolien Coenen (CC BY-NC-ND 2.0)

Meest gelezen