Videospeler inladen...

Harry en Meghan, een merchandising-goudmijn?

De "royale gekte" rond het huwelijk van Harry en Meghan lijkt nu helemaal te zijn losgebarsten in Windsor in Engeland. Zo goed als alles met de naam of de beeltenis van het toekomstig getrouwde koppel gaat er als zoete broodjes over de toonbank.

De fanatieke royalty-fans in Windsor zijn er in alle maten en gewichten, maar hebben vaak wel één ding gemeen: ze zijn getooid in vlaggen en memorabilia. Ze zitten dezer dagen ook vlakbij de bron: rond het kasteel van Windsor zijn tientallen souvenirwinkeltjes. Naast het officiële huwelijksservies worden daar ook koekendozen, poppetjes en boekjes verkocht. Tussen het volk lopen nog venters rond die vlaggetjes en petjes aan de monarchistische man of vrouw brengen.

De merchandising verkoopt als zoete broodjes. "Ik heb vooral al veel vlaggetjes verkocht", vertelt een straatventer, "maar ook al een aantal sjaals en de petjes zijn ook populair." Ze geeft aan dat ze eigenlijk niet zoveel heeft met het koningshuis en normaal gezien merchandising verkoopt op sportwedstrijden. "Het is mijn eerste koninklijke huwelijk", geeft ze toe aan VRT NWS. "En al bij al valt het wat tegen. Ik klaag niet, ik verkoop goed, maar ik had er toch nog meer van verwacht. Misschien wordt het beter morgen op de dag zelf."

Videospeler inladen...

Meest gelezen