Archieffoto
AFP or licensors

Israël voert bombardementen uit in Gazastrook

De Israëlische luchtmacht heeft afgelopen nacht meerdere doelwitten in de Gazastrook gebombardeerd. Dat meldt het Israëlische leger op Twitter. "De aanvallen werden uitgevoerd in een reactie op hevig geschut met machinegeweren gericht op de stad Sderot."

Volgens het Israëlische leger werden "terroristische doelen van Hamas" - de islamistische beweging die de plak zwaait in de Gazastrook - in het noorden van Gaza geviseerd. "Vier van de doelwitten waren gebouwen en terroristische infrastructuur in een militair complex, en drie andere waren wapenproductiefaciliteiten."

VRT NWS-journalist Jens Franssen is momenteel in Gaza. Hij voelde de zware ontploffing, zo laat hij weten via Twitter.

Maandag werden tijdens de omstreden opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem aan de grens met de Gazastrook nog zestig Palestijnen door Israëlische soldaten doodgeschoten. Vijftig van hen waren leden van Hamas, zo deelde de organisatie - die door Israël als een terroristische organisatie wordt beschouwd - woensdag zelf mee.

Meest gelezen