Archieffoto
© Ton Koene 2014

Japanse trein vertrekt 25 seconden te vroeg, spoorwegen excuseren zich voor "onvergeeflijke fout"

Een spoorwegmaatschappij in Japan heeft zich geëxcuseerd omdat een trein te vroeg is vertrokken. 25 seconden te vroeg, om precies te zijn. "Een onvergeeflijke fout", zo zegt het bedrijf zelf. En dus wordt er onderzocht wat er kan worden gedaan om het in de toekomst niet meer te laten gebeuren. 

De bewuste trein verliet enkele dagen geleden het station Notogawa om 7 uur 11 minuten en 35 seconden. En dat terwijl de trein eigenlijk pas om 7 uur en - exact - 12 minuten mocht vertrekken.

De fout ligt bij de machinist, die dacht dat de trein om 7 uur en 11 minuten moest vertrekken. Hij sloot de deuren, maar net voor het vertrek had hij door dat hij fout was. De deuren opnieuw openen en sluiten was voor hem geen optie, want dan zou de trein pas enkele seconden ná 7 uur en 12 minuten vertrekken. De man keek even op het perron en zag niemand meer staan. Daarop besliste hij om alsnog te vertrekken. 

Maar blijkbaar waren er wel nog enkele reizigers die wilden of moesten opstappen. Zij bleven in de kou staan en verloren daardoor hun aansluiting. Sommigen moesten zes minuten wachten. Dat lijkt op het eerste zicht geen drama, maar Japan is een punctueel land. En zes minuten te laat komen, kan heel wat problemen veroorzaken op je werk of in je school.

"Het grote ongemak dat we hebben veroorzaakt is echt onvergeeflijk", zegt de spoorwegmaatschappij in een persbericht. "We gaan nu ons gedrag evalueren om te voorkomen dat zoiets opnieuw zou gebeuren."

In november vorig jaar gebeurde een gelijkaardig incident. 

Meest gelezen