Koning Filip bezoekt bijzondere lerarenopleiding Brussel

Lessen in het Nederlands én het Frans. Het is een primeur in ons land. En daarom een bezoekje waard van koning Filip. Hij is komen kijken naar de werking van de Erasmus Hogeschool in Brussel en z'n Franstalige tegenhanger.

Met 90 zijn ze. De eerste Nederlandstalge en Franstalige studenten die een lerarenopleiding volgen in beide talen. Ideaal om les te geven in een stad als Brussel. Maar sowieso een groot voordeel voor de rest van België. Zo kunnen de nieuwe leerkrachten in beide landsdelen werken en zelfs op nieuwe, tweetalige scholen. Dat vindt ook koning Filip die tijd om nam om uitgebreid te spreken met studenten en zelfs mee te doen aan activiteiten.  

Mysterie oplossen

Samen met de studenten van beide hogescholen en leerlingen van het vierde leerjaar, nam de koning deel aan een zogenaamde escape room. Een spel in een kamer waar je een mysterie moet oplossen. En dat gebeurde eveneens in twee talen. Want die zijn volgens de koning de toekomst. 

Meest gelezen