Videospeler inladen...

Meghan: "Jammer, mijn papa komt niet naar onze bruiloft"

Het is nu eindelijk officieel: na dagen van tegenstrijdige berichten laat Meghan Markle zelf weten dat haar vader niet aanwezig zal zijn op haar huwelijk met de Britse Prins Harry. Officieel om gezondheidsredenen.

In een officieel bericht van Kensington Palace laat Meghan Markle zelf weten dat haar vader niet aanwezig zal zijn op haar bruiloft.

Ze schrijft: "Jammer genoeg zal mijn vader niet aanwezig zijn op onze bruiloft. Ik heb altijd van hem gehouden en ik hoop dat hem de ruimte gegeven wordt die hij nodig heeft om zich te concentreren op zijn gezondheid. Ik wil iedereen bedanken voor de vele berichten met ruimhartige steun. Harry en ik kijken er naar uit om zaterdag onze speciale dag met u te delen."

Er was de laatste dagen heel wat verwarring over of Meghans vader nu zou komen of niet. Eerst kwam hij niet uit schaamte, omdat uitgelekt was dat hij foto's van zichzelf - onder meer bij een kleermaker - had verkocht, daarna kwam hij wel omdat zijn dochter dat zo uitdrukkelijk vroeg.  Nu komt hij weer niet omdat hij naar eigen zeggen een ingreep aan zijn hart moet ondergaan.  

Wie Meghan nu gaat begeleiden als ze aankomt in St George's Chapel is nog niet duidelijk. Vermoedelijk zal Meghans moeder die rol overnemen. Hier en daar wordt voorgesteld dat Prins Charles, de vader van Harry, zou inspringen. 

AFP or licensors

Bij het huwelijk van Prins William en Kate Middelton was er een uitgebreide rol voor de vader van de bruid. Niet alleen bracht hij zijn dochter naar het altaar, hij bleef ook aan haar zijde staan tijdens het hele onderdeel van de plechtigheid met het uitspreken van de huwelijksbeloften, het aanschuiven van de ring en de inzegening van het huwelijk door de aartsbisschop van Canterbury. Aan William's zijde stond al die tijd zijn broer Prins Harry, als "best man".

Belga

Meest gelezen