Melkweg nog beter te zien in Boutersem

Boutersem krijgt in Honsem z'n eigen plek om naar de sterren te kijken. Het terrein ligt vlak bij de oude landingspistes van de luchthaven van Bevekom. Boutersem is een van de drie plaatsen in Vlaanderen waar je de melkweg kunt zijn.

De gemeente Boutersem gaat in samenwerking met Hoegaarden, Bevekom en de Vereniging voor Sterrenkunde lichtvervuiling langs het terrein tegengaan.  Zo mag er daar geen extra straatverlichting in de buurt komen.

"Er is een terrein tussen Honsem en Bevekom dat erg duister is. Dat stuk is sinds kort beter bereikbaar door de aanleg van een nieuwe weg door de ruilverkaveling Willebringen. We willen hiervan een kleinschalig gebied maken om naar sterren te kijken. We gaan erover waken dat hier weinig lichtvervuiling komt, zodat je de sterren daar goed blijft zien", zegt schepen Chris Vervliet. 

Op die plek in Boutersem kan je trouwens ook de Melkweg zien. Dat kan in Vlaanderen maar op drie plaatsen.
 

Meest gelezen