Brussel krijgt in augustus Mexicaans bloementapijt

Van 16 tot en met 19 augustus kan je in Brussel een groot bloementapijt bewonderen. Dit jaar krijgt het tapijt een Mexicaanse toets.

In 1971 rolde voor het eerst een bloementapijt uit op de Grote Markt van Brussel. Twintig tapijten later, kan je ook deze zomer een gigantisch bloemstuk bewonderen. Vanaf 5 uur ’s ochtends zullen 100 vrijwilligers in de weer zijn om de meer dan 500.000 bloemen op de juiste plaats te schikken. Om 13 uur zal het klaar zijn voor de nieuwsgierige ogen van het publiek.

¡Mexico!

Dit jaar zal het bloementapijt voor het eerst in haar geschiedenis een Latijns-Amerikaans thema hebben. “Het tapijt staat helemaal in het teken van Guanajuato, een stad in Mexico. Guanajuato heeft zoals Brussel een mooie en heel rijke bloementraditie,” zegt Karel Goethals van de vzw Bloementapijt.

Het tapijt is ontworpen door Ana Rosa Aguilar Aguado, een jonge Mexicaanse grafisch ontwerpster. “Zij heeft allerlei natuurelementen en symbolen van de authentieke cultuur van Guanajuato in het ontwerp verwerkt. Dat ontwerp is dan door bloemenarchitect Mark Schautteet aangepast aan de bloemen,” aldus Goethals.

Meest gelezen