© lev dolgachov - creative.belgaimage.be

Plastische chirurgie tijdens vakantie in Colombia in de lift

Almaar meer Belgen en Nederlanders combineren een vakantie naar Colombia met een plastisch chirurgische ingreep. De ingrepen zijn niet alleen goedkoper, maar zouden ook kwaliteitsvoller zijn. Toch heeft het medische toerisme ook een schaduwkant.  

Ongeveer één vijfde van de patiënten voor esthetische ingrepen in Colombia is afkomstig uit het buitenland. De aantrekkingskracht van de plastische chirurgie in Colombia is dus groot. De wachtrijen zijn korter en het is een pak goedkoper dan in het thuisland.  

Volgens Lina Triana, een plastische chirurg in Colombia en lid van de International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS), is de kwaliteit internationaal gezien van hoogstaand niveau. Moustapha Hamdi, diensthoofd Plastische, Reconstructieve en Esthetische Heelkunde aan het UZ Brussel, bevestigt dat.  

Schoonheidspaketten

De patiënten koppelen vaak een plastische ingreep aan een vakantie. Calibelezza, een Nederlands reisbureau, biedt zelfs ‘schoonheidspakketten’ aan. In die pakketten zijn vlucht, transport, overnachting en operatie inbegrepen. 

Die populaire formule brengt echter wel wat risico’s met zich mee. Toeristen zetten artsen onder druk omdat ze soms meerdere operaties willen ondergaan in amper 2 weken. Bovendien is er geen tijd voor nazorg, want de toeristen keren te snel terug naar huis. Dat maakt de kans op een trombose groter. 

De Colombianen zijn erg tevreden met dat medisch toerisme. Volgens de Oxford Business Group spendeerden buitenlanders die voor medisch toerisme in Colombia waren in 2014 meer dan 216 miljoen dollar.  

Meest gelezen