Video player inladen...

Politie onderzoekt dood van 2-jarig meisje, na kilometerslange achtervolging

Het parket heeft meer uitleg gegeven over het incident vannacht, waarbij een meisje van 2 om het leven kwam. Het kind werd gevonden in een bestelwagen met een dertigtal mensen aan boord, na een kilometerslange achtervolging. De doodsoorzaak van het meisje is nog onbekend.

De snelwegpolitie merkte het busje rond 3 uur vannacht op in de buurt van Namen, op de E42. Pas na een lange achtervolging konden de agenten de bestelwagen onderscheppen, aan de afrit Nimy, in de buurt van Bergen. Het busje reed op de agenten in, die het vuur openden. Daarop kwamen de inzittenden uit de bestelwagen. Het bleek om 26 volwassenen en 3 kinderen te gaan, wellicht allemaal van Koerdische afkomst. 

De politiemensen vonden in het busje ook een zwaargewond meisje van 2 jaar oud. De peuter werd naar het ziekenhuis gebracht, maar stierf onderweg. De precieze doodsoorzaak is nog onbekend. Volgens het parket van Henegouwen zou het meisje niet geraakt zijn door een politiekogel. Een autopsie moet meer duidelijkheid brengen. Alle inzittenden worden nu verhoord door de politie.

Meest gelezen