Videospeler inladen...

Proces kasteelmoord moet volledig worden overgedaan

Het proces over de zogenoemde kasteelmoord, de moord op Stijn Saelens in het West-Vlaamse Wingene, zal in beroep volledig worden overgedaan. Het parket heeft namelijk beroep aangetekend tegen alle vier de veroordeelden. 

Eerder tekende André Gyselbrecht al zelf beroep aan. Hij werd als opdrachtgever van de moord veroordeeld tot 27 jaar cel. Ook de Nederlander die als tussenpersoon van de moord gezien wordt, ging eerder al in beroep. Ook hij kreeg 27 jaar.

Maar omdat het parket nu beslist heeft om tegen alle vier de verdachten beroep aan te tekenen, zal iedereen opnieuw terecht staan.

Pierre Serry, de vriend van André Gyselbrecht, die ook als tussenpersoon veroordeeld werd, kreeg 21 jaar. Een vierde man, een Nederlander, die als chaffeur voor de uitvoerder van de moord zou hebben opgetreden, kreeg 15 jaar cel.

Een datum voor het proces is er nog niet.

Meest gelezen