Hasselt huldigt eerste regenboogpad in

In Hasselt werd vandaag het eerste regenboogpad geopend. Het pad komt er naar aanleiding van de internationale dag tegen holebi- en transfobie. Met het pad wil de stad aantonen dat ze zich voor iedereen openstellen, ongeacht hun seksualiteit of gender.

De afgelopen jaren werden er al in verschillende Vlaamse steden regenboogzebrapaden aangelegd en nu is dus ook Hasselt aan de beurt. De regenboog is wereldwijd het symbool voor holebi's en transgenders.

Het pad werd aangelegd met de hulp van het Regenbooghuis Limburg, de koepelorganisatie voor Limburgse holebi-en transgenderverenigingen. "Met dit initiatief willen we aantonen dat de stad Hasselt openstaat voor iedereen," zegt voorzitter van het Regenboogbuis Davide Secci. "Initiatieven als deze zijn belangrijk om het gesprek aan te gaan en te werken aan een open, inclusieve maatschappij."

Het regenboogpad is terug te vinden in de winkel-wandelstraat op het kruispunt van de Demerstraat en de Botermarkt.  

Meest gelezen