Video player inladen...

Rutten: "Kernuitstap in 2025 is breekpunt voor de vorming van volgende regering"

Voor Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten is de kernuitstap in 2025, zoals is overeengekomen in het energiepact, een breekpunt voor de vorming van een volgende regering. Dat heeft ze gezegd in "Terzake". Rutten trekt een duidelijke lijn na de heisa van de voorbije 24 uur over de (on)mogelijkheid van zo'n kernuitstap, na sceptische uitlatingen van N-VA-voorzitter Bart De Wever.

"Wij zeggen dat we weten dat kernenergie niet de technologie van de toekomst is", licht Rutten haar standpunt pro een kernuitstap toe. "Al helemaal niet met die oude kerncentrales in ons land."

"Er is een wet die de kernuitstap regelt, zet de Open VLD-voorzitter de puntjes op de i. "Als meneer De Wever die wet wil veranderen,  dan zal hij partners moeten zoeken." Ze zegt het standpunt van haar N-VA-collega te respecteren. "Maar de vraag is met wie hij dat gaat realiseren, want wij geloven niet in een technologie van het verleden."

De boodschap voor De Wever en de zijnen is duidelijk. "Ik blijf bij de kernuitstap in 2025. Dat is een heel duidelijk breekpunt."

Meest gelezen