Videospeler inladen...

Stille mars tegen homofoob geweld

Wereldwijd is het vandaag de dag tegen homo- en transfobie. Op het Muntplein in Brussel wordt Ihsane Jarfi herdacht. Hij werd 6 jaar geleden in Luik vermoord omwille van zijn geaardheid. De holebigemeenschap organiseert sindsdien elk jaar een optocht tegen homofoob geweld.

In Brussel wordt Ihsane Jarfi herdacht. Hij werd 6 jaar geleden in Luik vermoord omdat hij homo was. Sinds zijn overlijden organiseert de holebigemeenschap jaarlijks een optocht tegen homofoob geweld. De mars gaat door de straten van Brussel en in de Sint-Kristoffelstraat wordt er een muurschilderij van Jarfi onthuld.  

Er zijn een paar honderden deelnemers aan de mars, uit verschillende landen. Velen zijn al in Brussel voor de Belgian Pride dit weekend. Voor hen is de herdenking van Ihsane Jarfi én de optocht nog altijd noodzakelijk.

“Een maand geleden nog maar zijn er weer mannen die hand in hand liepen aan de Beurs in elkaar geslagen", zegt een deelneemster aan de mars. "Er zijn zoveel voorbeelden van homofoob geweld, plaatsen waar homoseksualiteit niet aanvaard is en daar moeten we tegen blijven vechten”.

“Ik denk dat er nog altijd veel mensen zijn die denken omdat holebi’s veel rechten hebben dat we ook gespaard worden van homofoob geweld", verduidelijkt een andere deelneemster. "Jammer genoeg hebben we de voorbije maanden gezien dat dit niet zo is. Het is heel belangrijk dat wij als gemeenschap tonen dat we er nog altijd staan en dat we tegen homofoob geweld zijn”.

Meest gelezen