Belga

Tomas De Soete speelt hoofdrol in eigen fictiereeks voor Canvas "Fiskepark"

Tomas De Soete keert terug op televisie. Voor Canvas heeft hij "Fiskepark" geschreven, een fictiereeks waarin hij ook zelf zal acteren. Ook zijn partner Siska Schoeters, comedian Jan Jaap van der Wal en muzikant Bent Van Looy zullen te zien zijn in de reeks. 

Tot midden 2015 presenteerde De Soete samen met Freek Braeckman "Café Corsari" op Eén. Daarna werkte hij voor de VRT vooral achter de schermen, hij werkte onder meer mee aan "De ideale wereld". 

De voorbije maanden schreef hij aan zijn eigen fictiereeks "Fiskepark" waarvan de opnames binnenkort starten. De Soete, Filip Lenaerts ("Tytgat Chocolat") en Joeri Vlekken lieten zich inspireren door "true crime"-reeksen zoals "Making a murderer" en "Amanda Knox" en maakten een persiflage van het genre, "fake true crime, met een gezonde dosis humor". De makers voeren hun eigen onderzoek naar een misdaad. 

Het schrijven van de reeks omschrijft De Soete op Studio Brussel als "bloed, zweet en tranen".  "Een geluk dat ik dat niet in mijn eentje moest doen. Het is een heel aparte stiel, dat merk ik. Ik had er nul ervaring mee. Ik moet wel toegeven dat je niet zomaar uit het niets een scenario kunt schrijven, daar zijn Filip en Joeri vooral mee bezig." 

Opvallend is dat De Soete in de reeks ook zijn debuut als acteur zal maken. "Ik ga een heel erg storende versie van mezelf spelen", aldus De Soete. Daarnaast wordt hij bijgestaan door zijn partner Siska Schoeters, comedian Jan Jaap van der Wal, de nieuwe presentator van "De ideale wereld" en muzikant Bent Van Looy. Zowel Van Looy als Van der Wal hadden eerder al een vaste rubriek in "Café Corsari". 

"Fiskepark" zou ten vroegste in het voorjaar van 2019 op Canvas te zien zijn. De reeks zal 7 afleveringen tellen. Het is een productie van De Mensen voor Canvas, in coproductie met Gardner and Domm.  

Herbeluister het gesprek met Tomas De Soete op Studio Brussel: 

Meest gelezen