Toppers van het Franse chanson nemen afscheid van Maurane

In de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Sint-Pieters-Woluwe hebben honderden mensen afscheid genomen van Maurane, de zangeres die op 7 mei stierf. Ook verschillende grote namen uit de Franse muziekwereld waren aanwezig.

Zo'n 900 mensen hebben de afscheidsplechtigheid van Maurane bijgewoond. Op een groot scherm werden foto's van de zangeres geprojecteerd. Later werd de uitvaartplechtigheid via het scherm vertoond voor de vele mensen die buiten de kerk stonden.

Bij de rouwenden vele bekende collega's van het Franse chanson zoals Michel Fugain, Zazie, Pascal Obispo, Lange Jojo, Sandra Kim, Maxime Le Forestier, Francis Cabrel, Francis Lalanne, Gérard Lenorman en Lara Fabian. "Ook al is ze vertrokken, haar stem blijft bij ons", zei Zazie.

Uiteraard was de dienst gelardeerd met muzikale intermezzo's. Er was een ontroerende toespraak van haar dochter Lou die haar liefde voor haar moeder en de pijn om het verlies erg emotioneel verwoordde.

Ook de leden van haar orkest brachten hulde aan Maurane. Ze getuigden onder meer over hun sympathie voor Maurane met allerlei anekdotes van op hun tournees.

Meest gelezen