AFP or licensors

Trump noemt criminele immigranten zonder papieren "beesten"

Tijdens een rondetafelgesprek over de Amerikaanse immigratiewetgeving haalt president Trump zwaar uit naar illegale immigranten met een criminele achtergrond. "Dit zijn geen mensen, maar beesten", zei hij. Hij belooft om de wetgeving te verscherpen.

Voor het oog van de camera's waarschuwde de Amerikaanse president Donald Trump ervoor dat er "gevaarlijke mensen" proberen om over de grens te geraken. Hij verbeterde zichzelf door aan te vullen dat het "geen mensen, maar beesten" zijn.

In het Witte Huis waren enkele sheriffs uit Californië uitgenodigd om te praten over de immigratiewetgeving (zogeten "sanctuary laws") die strenge beperkingen opleggen aan de communicatie tussen lokale agenten en federale immigratieambtenaren.

Aanleiding was een incident in Oakland, waar een burgemeester op voorhand de inwoners van zijn stad had verwittigd over een op til zijnde actie van de federale overheid om illegale immigranten op te sporen. Trump noemde de Amerikaanse immigratiewetten "de domste ter wereld".

De president spoorde zijn regering aan om werk te maken van een beter beleid en ongewenste immigranten sneller het land uit te zetten, zoals leden van internationale bendes. "Er komen mensen in ons land, of ze proberen het. Maar we houden er veel tegen. Je zou niet geloven hoe slecht die mensen zijn. Dat zijn geen mensen, maar beesten. En we zetten hen sneller uit het land dan ooit."

Het is niet de eerste keer dat de president zich in scherpe termen uitspreekt over illegale immigranten. De harde aanpak van mensen zonder papieren was één van zijn belangrijkste verkiezingsbeloftes. Gisteren raakte ook bekend dat het aantal vluchtelingen dat de VS binnenlaat sinds 1980 nog nooit zo laag is geweest als onder president Trump.

Meest gelezen