AFP or licensors

Twee Franse jonge vrouwen aangehouden na terreuraanslag in Parijs met mes

De Franse politie is het netwerk rond Khamzat Azimov, de terrorist die vorige zaterdag één slachtoffer met een keukenmes vermoordde en vijf anderen verwondde, in kaart aan het brengen.

Khamzat Azimov, een Fransman van Tsjetsjeense afkomst, stond al een tijd wegens radicalisering bekend bij de politie. Vorige zondag, de dag na de aanslag, werd een vriend van de dader aangehouden. Die vriend ontkent alle betrokkenheid, maar blijft voorlopig in de cel.

Vandaag zijn twee jonge vrouwen, die bevriend zijn met de dader en de andere verdachte, opgepakt. Eén van de twee vrouwen was geradicaliseerd en probeerde tevergeefs naar Syrië te raken om zich daar bij IS aan te sluiten. Sindsdien stond ze onder juridisch toezicht.

Meest gelezen