5 mensen zonder papieren onderschept in vrachtwagen in Hasselt

In Hasselt in Limburg heeft de politie 5 mensen zonder papieren onderschept in een vrachtwagen. Een zesde persoon kon ontkomen. De Dienst Vreemdelingenzaken zal beslissen wat er met de vijf zal gebeuren.

Vanmorgen hoorde een vrachtwagenchauffeur plots verdachte geluiden vanuit de oplegger van zijn vrachtwagen. De man verwittigde de politie. Toen die aankwam troffen de agenten 6 personen aan. Vier personen werden onmiddellijk opgepakt en twee anderen sloegen op de vlucht. Eén van die gevluchte personen kon nog onderschept worden. De zesde persoon is niet meer gevonden.

De 5 personen zijn meegenomen door de politie. Na onderzoek bleek dat ze allemaal illegaal in ons land verbleven. Ze wilden vermoedelijk via de vrachtwagen in Groot-Brittanië geraken. De Limburgse politie heeft de Dienst Vreemdelingenzaken verwittigd. Die zal later op de dag beslissen wat er met de vijf zal gebeuren.

Meest gelezen