Burgemeester Luc Decrick lijsttrekker voor CD&V in Pepingen

In Pepingen trekt CD&V in oktober alleen naar de kiezer en niet langer in kartel met SP.A. Burgemeester Luc Decrick is lijsttrekker met de schepenen Suzanne De Cort en Peter Van Cutsem op twee en drie. Dat is donderdagavond in Pepingen bekendgemaakt.  

In de Vlaams-Brabantse gemeente kwam in maart 2017, als gevolg van een onbestuurbaarheidsverklaring, een nieuwe meerderheid aan het bewind.

Bij de verkiezingen in 2012 haalde CD&V-SP.A 7 van de 15 raadzetels, LVB-LijstvdBurger 6 en N-VA 2. Deze twee laatste partijen vormden een coalitie en Eddy Timmermans werd burgemeester. Nadat Peter Lacres, die in 2012 de N-VA-lijst aanvoerde, in 2014 zijn steun aan de coalitie introk en als onafhankelijke ging zitten, beschikte LVB-N-VA niet langer over een meerderheid. Lacres vormde enkele maanden nadien een nieuwe meerderheid met CD&V-SP.A. Na een onbestuurbaarheidsverklaring in de gemeenteraad en een juridische procedureslag voor de Raad van State kwam de nieuwe meerderheid in maart 2017 aan het roer.

Luc Decrick zal het bij de verkiezingen van 2018 als kandidaat-burgemeester moeten opnemen tegen Eddy Timmermans, die opnieuw lijsttrekker is voor LVB.

Meest gelezen