Damherten Molenheide spoorloos

In Houthalen-Helchteren zijn een aantal van de uitgebroken damherten spoorloos. Een tijdje geleden waren er een twintigtal ontsnapt, twaalf zijn terug in Molenheide. Maar waar de andere damherten naartoe zijn, is niet duidelijk.

Medewerkers van het wildpark proberen de damherten weer in het domein te krijgen door ze te voederen aan de rand van de omheining. Maar tot nu toe zonder succes, zegt burgemeester Alain Yzermans: "We hebben ze al een hele tijd niet meer gezien. En ook de beelden van de nachtcamera hebben niets opgeleverd. Wellicht hebben ze hun weg gevonden in de natuur. Want daar is nu ook genoeg eten te vinden."

Op het overleg tussen de gemeente, het Agentschap voor Natuur en Bos en het Natuurhulpcentrum is afgesproken dat de damherten in het najaar definitief weg moeten in Molenheide. "Tegen 15 september zullen we een kleinere omheining bouwen in Molenheide waarin we de damherten dan kunnen vangen."

De damherten zullen naar adoptiegezinnen gebracht worden. "Er hebben zich al twintig mensen kandidaat gesteld. Het Agentschap voor Natuur en Bos zal bekijken wie in aanmerking komt, wie een geschikt terrein heeft."

De damherten veroorzaakten de voorbije maanden heel wat overlast in de buurt van Molenheide, ze beschadigen de natuur en zijn gevaarlijk voor het verkeer.

Meest gelezen