Man die met auto op tankstation op E40 inreed, veroordeeld tot 4 jaar cel en levenslang rijverbod

Een man die enkele maanden geleden op de E40 met zijn auto inreed op de winkel van een tankstation en daarbij een dodelijk slachtoffer maakte, is veroordeeld tot 4 jaar cel en een levenslang rijverbod. Dat heeft de Gentse politierechtbank beslist. 

In januari van dit jaar reed een man met hoge snelheid in op de winkel van het tankstation langs de E40 richting Drongen. Daarbij kwam een Nederlandse klant om het leven, twee anderen raakten gewond. De schade aan het tankstation was enorm. De 54-jarige chauffeur zelf kwam er met lichte verwondingen vanaf. Hij was dronken op het moment van de feiten. 

   De politierechter veroordeelde de man eerder al vijf keer voor geïntoxiceerd en dronken rijden. Ook op correctioneel vlak was er een zware veroordeling. In 2015 veroordeelde de strafrechter in Dendermonde hem nog tot vier jaar cel, waarvan de helft met uitstel, voor oplichting van de NMBS in een zaak van valse schoonmaakfacturen, en het Gentse hof van beroep bevestigde dit jaar de veroordeling.

De politierechtbank heeft de man nu veroordeeld tot vier jaar cel en een levenslang rijverbod. 

Meest gelezen