Nieuwe betoncentrale in Aalst mag niet draaien

De arbeiders van een gloednieuwe betoncentrale in Herdersem bij Aalst zijn boos omdat ze hun nieuwe betoncentrale niet mogen gebruiken.

Ze zijn zelfs zo kwaad dat ze volgende week een protestmars houden. Het probleem sleept al 3 jaar aan. De nieuwe centrale mag niet gebruikt worden omdat de milieuvergunning geschorst is na protest van natuurverenigingen en buurtbewoners.

Die vinden dat de nieuwe centrale voor te veel lawaai, stof en vrachtverkeer zorgt. Door de schorsing moeten de arbeiders de oude betonmachines blijven gebruiken. Het bedrijf zegt dat de nieuwe centrale net stiller is.

Bovendien kocht het een schip om het aantal vrachtwagens te beperken. De 18 arbeiders van de betoncentrale vinden het zonde dat hun baas in hun toekomst wil investeren, maar dat dat nu niet kan. 

 

Meest gelezen