Videospeler inladen...

Passagiersvliegtuig crasht na opstijgen in Cuba: drie overlevenden

In Cuba is een verkeersvliegtuig neergestort vlak na het opstijgen van de luchthaven José Martí van de hoofdstad Havana. Het zou gaan om een Boeing 737 die vertrok voor een binnenlandse vlucht naar Holguín. Er waren 113 inzittenden aan boord. Volgens de Cubaanse website Granma zijn er drie overlevenden.

Het vliegtuig is neergestort tijdens het opstijgen en in een veld terechtgekomen. Op beelden is een zwarte rookkolom te zien die opstijgt.

Het neergestorte toestel is een Boeing 737 die vloog voor rekening van de Cubaanse luchtvaartmaatschappij Cubana de Aviación. Het blijkt te gaan om een toestel van 38 jaar oud van de Mexicaanse maatschappij Global Air, bevestigt het Mexicaanse ministerie van Transport en Communicatie. 

Volgens de Cubaanse president Miguel Diaz-Canel zijn er veel slachtoffers. Er wareen 113 inzittenden aan boord: 104 passagiers en 9 bemanningsleden. De website van de staatskrant meldt dat er 3 overlevenden zijn; ze zouden er erg aan toe zijn.

Bekijk de eerste beelden op de website van Cibercuba.

Meest gelezen