MoMu Antwerpen | Monica H

Songfestivaloutfit van Sennek wordt opgenomen in collectie van ModeMuseum

Het ModeMuseum in Antwerpen neemt de Songfestivaloutfit van Sennek op in zijn collectie. De zangeres is haar jurk van Veronique Branquinho vanmiddag zelf gaan afgeven. Het is de eerste Songfestival-look in de collectie van het museum. 

Het was een opmerkelijke outfit die Sennek droeg op het Songfestival: een zwarte transparante tule jurk, met daaronder een broek met mannelijke snit, om het contrast met de romantische jurk te maken. Het ging om een ontwerp van de Belgische modeontwerpster Veronique Branquinho. 

AFP or licensors

Het MoMu is erg trots om de outfit in de collectie te kunnen opnemen. "In 2008 liep hier "Moi, Veronique Branquinho, tout nue" naar aanleiding van het 10-jarige bestaan van het label", legt curator Elisa De Wyngaert uit. "We hebben nu 564 objecten van Branquinho en haar aanwezigheid is belangrijk om het verhaal van de Belgische mode te vertellen. Branquinho ontwerpt geen kelding die aandacht zoekt, maar kleding die op een discrete wijze sensueel is. Ze werkt in een gedempt kleurenpalet en combineert elementen uit de herengarderobe met vrouwelijke materialen als kant, satijn en chiffon." 

Volgens het MoMu bevat de outfit van Sennek alle herkenbare Branquinho-contrasten. "De subtiliteit was geen voor de hand liggende keuze tijdens het Songfestival, maar is voor ons natuurlijk heel boeiend. Het Songfestival-avontuur dat werd beleefd in deze outfit, voegt nog een extra betekenislaag toe." 

Sennek zelf vond het een eer om de outfit naar MoMu te brengen:  “Iedereen weet intussen wel dat ik een grote fan van onze Belgische mode ben. Het is dan ook extra bijzonder voor me dat een outfit die ik gedragen heb nu wordt opgenomen in het Antwerpse ModeMuseum. Vooral omdat er voor mij aan deze outfit zo’n speciale ervaring vasthangt." 

Het ModeMuseum in Antwerpen is momenteel gesloten voor een grootschalige renovatie en heropent in het najaar van 2020. In de tussentijd organiseert MoMu wel verschillende tentoonstellingen en activiteiten op andere plekken. Wie de outfit wil gaan bewonderen, zal dus wel nog even moeten wachten.

MoMu Antwerpen | Monica H
MoMu Antwerpen | Monica H

Meest gelezen