Studentikoze grap met "cannabisplant" gaat viraal

Een verrassing was het alleszins voor journalist Cameron Tucker, toen hij afgelopen dinsdag een rechtstreeks verslag deed voor de plaatselijke nieuwszender KMTV over een rechtszaak betreffende cannabiskwekers in de Britse plaats Hoath.  Plots dook immers een jongen op de achtergrond op met wat wel eens een cannabisplant kon zijn, in zijn handen. Hij zette het onmiddellijk op een lopen. Uiteindelijk bleek het niet meer dan een studentikoze grap te zijn, waarmee ook de journalist in kwestie achteraf wel kon lachen. De beelden gaan intussen viraal.

Tucker, die tijdens het voorval alvast onverstoorbaar bleef, nadien op KMTV: "Zelfs een dag nadat het gebeurd is ben ik bij het zien van de beelden nog altijd even verbaasd als op het moment zelf. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het filmpje steeds meer en meer kijkers weet te boeien. Het is allemaal erg onwaarschijnlijk."

"We waren een klein half uur voor de uitzending aanwezig op die plaats en spraken er met een paar mensen die daar wonen. We hebben een aantal kinderen gezien, maar degene die in beeld verschijnt hebben we vooraf niet opgemerkt. In ieder geval was het geen grap die wij zélf bedacht zouden hebben, zoals sommigen nu vermoeden."

"Het was puur toeval dat hij in beeld kwam op het moment dat ik me omdraaide. Na de uitzending hebben mijn cameraman en ikzelf nog geprobeerd de jongen te vinden. Maar hij bleek met de noorderzon vertrokken."

Alle pluimen op de hoed dus voor deze jongeman:

Meest gelezen