Video player inladen...

Tweejarig meisje dat stierf na politieachtervolging bij Bergen toch overleden door verdwaalde politiekogel

Het tweejarig meisje dat om het leven kwam na een politieachtervolging nabij Bergen, blijkt nu toch geraakt door een verdwaalde politiekogel. Dat melden onze collega's van RTBF en bevestigt het parket.

Gisteren kwam een tweejarig meisje om het leven na een politieachtervolging op een busje. Het parket communiceerde in eerste instantie dat het meisje niet geraakt zou zijn door een politiekogel, maar de autopsie spreekt dat nu tegen. Het meisje werd wel degelijk geraakt door een verdwaalde kogel. 

De snelwegpolitie had het busje opgemerkt op in de buurt van Namen. Pas na een lange achtervolging konden de agenten de bestelwagen onderscheppen aan de afrit Nimy, vlakbij Bergen. Het busje reed op de agenten in, die het vuur openden. Daarop kwamen de inzittenden uit de bestelwagen. Het bleek om 26 volwassenen en 4 kinderen te gaan, wellicht allemaal van Koerdische afkomst. 

De politiemensen vonden in het busje een zwaargewond meisje van 2 jaar oud. De peuter werd naar het ziekenhuis gebracht, maar stierf onderweg. Uit de autopsie blijkt nu dat het meisje om het leven kwam door een politiekogel in haar wang. Er zal nu zeker een onderzoek volgen naar het optreden van de politie.

Video player inladen...

Meest gelezen