Videospeler inladen...

Schietpartij op school in Texas: tien doden, tien gewonden

Bij de schietpartij op een Amerikaanse school in de staat Texas zijn tien doden gevallen, wellicht allemaal scholieren.  Er zijn ook tien gewonden.  De moordenaar, een leerling van de school,  is gearresteerd samen met een andere verdachte.   

Een nieuw bloedbad dus in een Amerikaanse school. Deze keer in de Santa Fe High School in Texas.  Santa Fe is een stadje in de buurt van Houston, Texas met zo'n 13.000 inwoners.   De plaatselijke sherrif, Ed Gonzalez, twitterde vrij snel dat er verschillende doden te betreuren vielen. Even later werd dat geconcretiseerd: tien doden, tien gewonden.    Twee studenten werden opgepakt. Eén van hen is de schutter zelf.   Hij gebruikte een revolver én een jachtgeweer tijdens de moordpartij.  Beide wapens zijn eigendom van de vader van de dader.

In een gebouw én in een auto rond de school zelf zijn er  explosieven gevonden, waaronder een molotov-cocktail. Dat wijst er op dat de moordende raid goed was voorbereid door de dader of daders. Ontmijners zijn de explosieven nu aan het ontmantelen.

"God bless all"

Een nieuw drama, en meteen volgden er heftige reacties op de sociale media. Reacties van mensen die Trump verwijten niets aan de Amerikaanse wapenwetten te willen veranderen. Recent zei Trump nog op de conventie van de NRA (de wapenlobby) dat de oplossing voor hem bestaat  uit het beter beschermen en beveiligen van de scholen. De president heeft al via twitter gereageerd. "Early reports not looking good. God bless all" ("Volgens de eerste berichten ziet het er niet goed uit. God zegene allen").  Waarop duizenden mensen reageerden dat er nu wel genoeg gebeden is, dat het tijd is om te handelen.

Tweede drama in drie maanden tijd

Vorige maandag was het precies drie maanden geleden dat een massamoordenaar op een middelbare school in Florida 17 mensen vermoordde (onder wie 14 studenten). Na die moordpartij organiseerden studenten een 'mars op Washington', waar honderdduizenden vooral jonge mensen strengere wapenwetten eisten.  President Trump leek even gehoor te geven aan hun oproep, maar maakte later duidelijk dat hij er niet aan denkt de Amerikaanse wapenwetten verder te verstrengen.  Op een persconferentie deze namiddag herhaalde president Trump dat er ook wat hem betreft uiteraard onmiddellijk een einde moet komen aan de drama's, maar dat er vooral moet geïnvesteerd worden in veiligheid door een beroep te doen op extra veiligheidsagenten.

Meest gelezen