Vuurwapenmaker Remington gered

De Amerikaanse vuurwapenmaker Remington heeft zich kunnen behoeden van een dreigende ondergang. Het zo'n twee eeuwen oude bedrijf heeft een deal gesloten met schuldeisers waarbij die belangen in het bedrijf overnemen van eigenaar Cerberus in ruil voor een verlaging van de schuld en een financiële injectie. Die afspraken zijn tevens goedgekeurd door een rechter.

Eerder dit jaar moest Remington nog uitstel van betaling aanvragen, onder druk van een zware schuldenlast en dalende verkoop van geweren, handvuurwapens en munitie. De in 1816 als E. Remington and Sons opgerichte onderneming behoort tot de bekendste vuurwapenfabrikanten van de Verenigde Staten. Er werken 3.500 mensen. Het bedrijf is sinds 2007 eigendom van investeringsmaatschappij Cerberus.

Fabrikanten van vuurwapens in de VS staan onder toenemende druk van de publieke opinie. Vooral de dodelijke schietpartij op een school in Florida in februari heeft geleid tot een roep voor strengere regels bij de verkoop van wapens. Veel grote winkelbedrijven leggen de verkoop van wapens inmiddels al aan banden.

Meest gelezen