Aalterse politie schiet op vluchtende bestuurder

Ook in het anders zo rustige Aalter is de lokale politie Aalter-Knesselare betrokken geraakt bij een schietincident. Een man was er met zijn wagen op de vlucht geslagen bij een gewone controle. Een combi zette de achtervolging in en kon de wagen klem rijden in de Groendreef.

Daar ging het echter helemaal mis. De vluchtende bestuurder wilde zich niet laten kennen en stoof er opnieuw vandoor. Daarbij reed hij recht af op een politieman. Om zichzelf in bescherming te brengen vuurde deze laatste meerdere kogels af, waarbij de achterruit van de wagen sneuvelde.

De agent kon zich uiteindelijk in veiligheid brengen. De aanrijdende chauffeur verging het minder goed. Hij crashte met zijn wagen enkele honderden meters verderop tegen een boom en raakte gewond door de rondvliegende glasscherven.

“Het klopt dat er inderdaad een schietincident heeft plaats gevonden”, bevestigt parketwoordvoerster An Schoonjans. “De precieze omstandigheden van het incident worden nog volop onderzocht. Er is daarnaast een verdachte opgepakt.” Het labo van de federale politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. 

Meest gelezen